Het is teveel om alles op te noemen wat u in onze omgeving kunt doen, dus we houden het voor nu bij de belangrijkste activiteiten

en uiteraard helpen wij u tijdens uw verblijf graag verder op weg.

  

Fietsen

Voor fietsers is 300 km aan routes uitgezet langs kastelen en de Loire. Daarnaast hebben steden als Bourges en Tours parkeerplaatsen alwaar de fiets van de auto kan worden gehaald om per fiets de binnenstad te verkennen via speciaal aangelegde toeristische fietspaden. Vanuit het kasteel zijn er diverse fietsroutes uitgezet in de omgeving. Zowel de tourfietser als de mountainbiker komt aan zijn trekken.

 

Wandelen in Sologne

Château de la Brosse ligt aan de GR41 die aansluit op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Vanaf ons landgoed wandelt u zo de mooie bossen in van het Solognegebied met zijn talrijke kastelen en meertjes. Er zijn tal van uitgezette wandelingen in de omgeving, ook startend vanaf ons kasteel.

Wijnroutes

Vanuit Thénioux rijdt u in noordwestelijke richting naar Touraine. De wijnen uit Touraine zijn divers: rood, wit, rosé en sprankelend. Hieronder vallen de Vouvray en Montlouis die u kunt proeven bij de stad Tours. Deze oude koninklijke stad met aanlokkelijke terrasjes verdient een bezoek tijdens uw route langs de wijngaarden van de Loire. Bij de samenkomst van de rivier de Vienne en de Loire ligt de wijngaard van Chinon waar volle rode wijnen worden geproduceerd.
De andere kant op, ten westen van Bourges worden heerlijke droge wijnen geproduceerd in Reuilly en Quincy, de bakermat van de saugvignon druif. Noordwaarts boven Bourges kunt u zich drenken in de beroemde Sancerre wijnen.

Kasteelroutes

Naast toeristische wijnroutes kunt u ook een kastelenroute rijden langs de Loire. Het Loiredal is vanwege de aanwezigheid van talrijke kastelen door de UNESCO aangewezen als cultureel wereld erfgoed. Prachtige kastelen die te bezoeken zijn, zijn o.a. die van Chambord, Chenonceaux, Cheverny, Chaumont, Valençay, Blois en Amboise. Clos-Lucé is een kasteel in Amboise waar Leonardo da Vinci de laatste drie jaren van zijn leven woonde. Het is nu een museum over zijn leven en werk met een kopie van de Mona Lisa.
De kathedralen van Chartres en Bourges zijn 2 prachtige monumenten die op de lijst van de UNESCO staan. Ook een stad als Orleans, bekend vanwege de legendarische heldin Jeanne d’Arc, is meer dan de moeite waard. Of wat dacht u van een boottocht over de Loire of Cher?

Golf

Binnen 10 minuten vanaf Chateau de la Brosse slaat u af op “Golf de la Picardiere” de golfbaan van Vierzon. Andere golfbanen in de nabijheid zijn die van o.a. Bourges, Sancerre, Cheverny. Binnen ruim een uur zijn 20 golfbanen aan te rijden. De banen zijn zeer divers - voor elk wat wils. 

Auto- en oude treinenliefhebbers

Niet alleen het touren langs de Loire is een genot. In het pitoreske plaatsje Romorantin vindt u het Espace automobiles Matra. Hier worden de heldenfeiten gevisualiseerd van het merk Avantime dat drie overwinningen van de 24-uurs race van Le Mans in de jaren 70 behaalde. Ook kunt u zich vergapen aan het Avantime-model dat het laatst het levenslicht zag. Tevens kunt u genieten in het Musee de l'Automobile in Valencay aan 60 voertuigen uit de periode 1989 tot 1979.

Tussen Thoré-la-Rochtette en Trôo legt een authentiek dieseltreintje uit de jaren 50 een 36 km lang traject af door de Vallee du Loir. Voor een rit per historische stoomtrein stapt u op bij het stoomtreinmuseum in Vierzon of bij het miniatuurtrein museum in Savigne sur Lathan.

Vissen

Ons kasteel bevindt zich op ca 100 mtr van Canal du Berry en 500 mtr van de rivier de Cher. Hier kunt u heerlijk uw hengel uitwerpen en genieten van deze zeer populaire sport in Frankrijk.

 

 

Meer info (ook in het Nederlands) over wat u kunt doen in onze regio vindt u uiteraard bij de VVV:

www.officedetourismedevierzon.com/kennismaken/